Hälsokost för ett snyggare du

Alla vill väl vara sitt bästa jag, och för de flesta inkluderar det även utsidan, det vill säga hur man ser ut. Att vara nöjd med sitt utseende och trivas med sig själv gör också att man mår bättre på insidan, varför en förändring mot en allmänt bättre psykisk hälsa kan börja med en förändring utifrån. Det kan också finnas tillfällen i livet då man känner att det är extra viktigt att se så bra ut som man kan, till exempel inför en viktig jobbintervju, inför ett bröllop (sitt eget eller andras) eller inför en första dejt med någon man mött via någon av alla dejtingsajter som finns idag. Inför dessa tillfällen, och för en långvarig livsförändring, kan man ta hjälp av hälsokost och naturliga skönhetsprodukter för att ta fram det bästa av ens utseende.cold_process_aleppo_soap

Något som är viktigt för att man ska känna sig snygg är till exempel att man har tjockt och välmående hår. Något som kan hjälpa för att åstadkomma det är att tvätta håret med aleppotvål. Aleppotvålen har fått sitt namn från staden Aleppo i Syrien, där tvålen tillverkas än idag och har tillverkats sedan mer än 4 500 år tillbaka. Tvålen består av olivolja och olika grader av lagerbärsolja – allt mellan 5 och 40 procents lagerbärsolja. Det höga innehållet av olivolja gör tvålen mycket närande och vårdande för håret, och aleppotvål rekommenderas som behandling mot en mängd problem, till exempel mjäll och håravfall.

Aleppotvålen kan också hjälpa en annan viktig komponent av ens utseende, nämligen huden. Huden är bokstavligen ens ansikte utåt, och om man inte känner sig bekväm med sin hy kan det därför leda till problem med självförtroendet. Lagerbärsoljan i aleppotvålen har antibakteriella och svampdödande egenskaper, och lämpar sig därför utmärkt för att lindra olika typer av infektioner i huden. Tack vare att den också är mild och vårdande kan man använda den även om man har eksem eller mycket torr hud, och tvålens olja gör att den är fuktbevarande för huden och ger den näring.

Det finns också flera tillskott man kan lägga till sin kost för att förbättra hudens utseende. E-vitamin är till exempel en antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler, det vill säga det som orsakar åldrande i huden. E-vitamin kan ätas, men kan också smörjas direkt på huden, till exempel genom att man gör hål på en E-vitaminkapsel.

Leave a Reply

mts_best