Minska inflammation med hjälp av kost

Du kanske redan tar läkemedel för att lindra inflammation och smärta i lederna, men många studier visar att vissa livsmedel, kryddor och kosttillskott kan hjälpa dina artrossymptom på ett mer effektivt sätt än vad medicinen visat sig göra. Artros är inflammation i en eller flera leder i kroppen. Artros kan uppstå vid åldrande, efter trauma eller efter en skada i lederna. Det är en autoimmun sjukdom som ofta förekommer hos äldre vuxna där kroppens egna immunförsvar attackerar lederna. Artros kan orsaka stora problem i det dagliga livet om individen i fråga inte får rätt hjälp.

Många studier har funnit att medelhavsdieten har olika hälsofördelar, varav några verkar vara effektivare än de som tillskrivs antiinflammatoriska läkemedel. En medelhavsdiet består av mycket frukt, grönsaker och baljväxter samt en hög nivå av omättat fett, särskilt olivolja. I kombination med en blygsam mängd alkohol, främst i form av vin samt en måttlig till hög nivå av fisk verkar dieten påverka hälsan på ett positivt sätt. Lite eller inget intag av mejeriprodukter och rött kött bidrar till effekten.

Det är viktigt att antingen prata med en doktor eller besöka https://www.artros.org innan du experimenterar med kost och hälsa på egen hand om du har artros. En växtbaserad diet är fylld med frukt, grönsaker, baljväxter och spannmål som är fri från raffinerade livsmedel, vilket till stor del är vad medelhavsdieten är.

Sockerarter och raffinerade kolhydrater, inklusive vitt ris, pasta och vitt bröd, är de värsta skurkarna när det gäller att minska eller lindra ledinflammation. Doktorer och forskare rekommenderar att man begränsar det dagliga intaget av socker till sex teskedar för kvinnor och nio teskedar för män. När du använder socker, välj naturliga källor som honung, lönnsirap eller kokosnötsocker. Rött kött som nötkött, lamm, fläsk, allt från ett djur med fyra ben, kommer också att öka inflammationen. Ett annat stort nej, av många hälsoskäl, är transfett eller vissa oljor.

Leave a Reply

mts_best