Användingsområden för kokosolja

På senare år har kokosolja blivit en allt vanligare ingrediens i både våra köksskåp och badrumsskåp. Du kan dra nytta av dess välgörande egenskaper både genom att förtära den och genom att använda den utanpå kroppen. Eftersom oljan innehåller nyttiga fettsyror har den flera positiva effekter på kroppen. Bland annat sägs det att den främjar tillväxten av en god bakterieflora i magen. Den ska också kunna bidra till att ge oss ett bättre immunförsvar. Just denna aspekt kanske är särskilt intressant nu är influensasäsongen närmar sig. Många använder sig också av kokosolja som en skönhetsprodukt och den har då flera olika användningsområden.

Kokosoljan räddar den torra vinterhuden

Kokosoljan kan ersätta flera av produkterna du redan har i ditt badrumsskåp. Till exempel kan den användas som en mjukgörande hudkräm, speciellt på vintern när huden är extra torr. Den kan användas över hela kroppen, men beroende på vilken hudtyp du har kan den vara mer eller mindre lämplig som ersättare för din fuktkräm för ansiktet. Vissa använder den också som ögonkräm för den torra och känsliga huden vid ögonpartiet. Även håret kan dra nytta av kokosoljans mjukgörande egenskaper. Den kan användas som en inpackning på torrt och livlöst hår. Mer överraskande är kanske att den också kan fungera som deodorant vid behov. Prova gärna Flera smarta receptmed kokosolja för att se hur kokosoljan kan berika ditt liv.

Kokosoljan hjälper dig att hålla dig frisk

När man får höra att kokosoljan kan skydda mot infektioner och ge ett bättre immunförsvar blir man onekligen intresserad av att göra den till en del av sitt eget kosthåll. Den kan förtäras kall men kan även värmas upp utan att den förlorar sina positiva egenskaper. Du kan använda den till att steka men får då räkna med att maten får en viss smak av kokos. Ett annat alternativ är att stoppa en sked kokosolja i din frukostsmoothie om du har för vana att äta en sådan. Vissa väljer också att ta en sked i sitt te för att få i sig sin dagliga dos på det viset.

Leave a Reply

mts_best